Кадър ФБ храм Света блажена старица Матрона Московска“ в ПловдивНова трагедия

...
Кадър ФБ храм Света блажена старица Матрона Московска“ в ПловдивНова трагедия
Коментари Харесай

Изписаха 37-годишният Борислав Плеснев от болницата в Пловдив и той почина

Кадър ФБ храм " Света блажена бабичка Матрона Московска “ в Пловдив "

Нова покруса в Пловдив. Млад мъж в разцвета на силите си е умрял 2 дни, откакто е изписан от болничното заведение

37-годишният пловдивчанин Борислав Плеснев загуби борбата с Коронавирус. Богословът е умрял два дни след изписването му от МБАЛ " Св. Пантелеймон " (бивша Втора градска), написа " 24 часа ".

Търсел е здравна помощ, когато се е прибрал вкъщи, защото не се е чувствал добре, само че не я получил в точния момент. Починал е в неделя вечерта.

" Вече съм у дома ", написа на 27 ноември Плеснев.



 



" Стаите в Ковид отделението, където се намирам, са едни 20 квадратови кафези, без въздух отникъде, сбити и наблъскани с какви ли не неща... Гадна работа, нямам самообладание да се махна. ", написа Плеснев във Facebook на 26 ноември.

Как се е стигнало до съдбовния край, споделя неговата близка другарка доктор Диана Тагарева във фейсбук: Ето цялостния текст на обявата й:

" Потресена съм от това, което се случи. Плача, освен тъй като скърбя за другар, а и от изтощение и яд. Борето беше изписан от Втора градска в петък. 1-2 дни преди този момент ми се обади, че се усеща доста разтревожен, че не може да спи, че прави " паник-атаки ". Тъй като е под лекарско наблюдаване, се доверих, споделих му да помоли за диазепам, с цел да поспи. На другия ден са го изписали. Вчера бях дежурна и той ми звънна към 15ч, че още веднъж е с " паник-атака ", че е звъннал на 112 и му е отказано посещаване. Той беше с тежък зной - поемаше си въздух на всяка дума, имаше тахипнея, сред 30 и 40 вдишвания в минута. Чрез 112 се свързах с сътрудниците от Координационния център в Пловдив и ги помолих да го посетят. След към час е отишъл доктор, който, без да мери сатурация, му направил диазепам. Притесних се, споделих му да извика такси и с майка си незабавно да отиват в Спешно приемно на Втора градска. Там са го прегледали и са го изпратили у дома. Почти се успокоих. Свърши ми дежурството и се прибрах. Не му се обадих, тъй като взех решение, че евентуално бъркам, откакто е прегледан от двама лекари. По-късно, може би към 22 ч. видях, че е разгласил във ФБ и че не спи, и още веднъж знъннах. Задухът и тахипнеята се бяха утежнили и ми сподели, че преди половин час е извикал Спешна помощ и в този момент ги чака. Уплаших се към този момент напълно, приказвах и с майка му и им споделих незабавно да викат такси и да отиват в Спешното на Хирургиите. Не знам какъв брой пъти още приказвах ту с него, ту с майка му, до момента в който тръгнат. Няма и 15 мин. и се обади Доби и плачеше. Нямаше добър обсег, съвсем нищо не чувах, единствено обособени думи през рев - кома, сърцето спря. Реанимирали са го, само че към този момент доста късно. Сега разбирам гнева на хората против лекарите, само че го разбрах в пряк конфликт и със загубата на безценен другар.
Почивай в мир приятелю, в този момент си при Своите. Искрени и дълбоки съболезнования към околните, за непрежалимата им загуба.

Борислав е приключил компетентност " Теология " в Пловдивския университет, бил е олтарник в храм " Св. Матрона " под тепетата.

" Всички от клира, които го познаваха, са потресени. Беше необикновено добър и непретенциозен човек. Истински набожен. Мисионер. Даваше нравствен образец освен на богомолците, само че и на свещениците. Мога да дефинира живота му като отшелнически ", сподели отец Радослав. Погребението на Борислав Плеснев е на следващия ден.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР